Реєстрація /

Киян хочуть змусити окремо платити за вивезення сміття

Витрати можуть вирости.

Вивезення побутових відходів хочуть зробити окремою комунальної послугою. Це створить економічно збалансовану систему збору сміття, дозволить споживачам укладати прямі договори.

Так вважають депутати Київради.

Зараз збір та вивезення твердих побутових відходів входить в платіжку з утримання будинків і споруд та прибудинкової території. У Київраді відзначили, що послуги в повній мірі не охоплюють збір та вивезення сміття, зокрема, в приватному секторі. Також немає контролю за вивезенням ремонтних і будівельних відходів. А населення не в повній мірі сплачує надані послуги.

«Сьогодні ця послуга йде в розрахунку кількості жителів на норму утворення відходів, тобто розраховується по будинку і потім ділиться на метри квадратні. Жителі житлових будинків платять за метри квадратні, а не за фактичне накопичення відходів. Тому наш департамент спільно з профільними комісіями Київради пропонує вивезти цю норму в окрему послугу», – заявив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київради Олександр Малихін.

Раніше повідомлялося, що Київ закупить урни для сміття на три мільйони гривень.