Реєстрація /

Фонд енергоефективності відкриє ринок з оборотом 65 мільярдів гривень

Українцям обіцяють 75 тисяч робочих місць, бюджету – 10 мільярдів додаткових надходжень.

Фонд енергоефективності, створення якого зараз активно обговорюється в Україні, відкриє новий ринок, створить тисячі нових робочих місць і генерує додаткові надходження у бюджет. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Дмитро Науменко, аналітик Українського центру європейської політики.

«Фонд відкриє новий ринок послуг енергоефективності у житловому сервісі – це послуги енергосервісу, енергоаудиту, будівельних компаній, продаж будівельних матеріалів тощо. Таким чином, у нас відкривається абсолютно новий ринок. Він, за попередніми оцінками, може сягати 65 млрд. гривень і допоможе створити 75 тис. робочих місць. Також це стимулюватиме додаткові податкові надходження до бюджету. За попередніми оцінками, це може бути до 10 млрд. гривень – вони можуть використовуватися як державні вливання у капітал фонду. Відтак фонд має стати дуже важливим державним інструментом, який допоможе домогосподарствам утеплити свої будинки, державі зняти надлишкове навантаження на бюджет і стимулюватиме бізнес-активність сегментів енергоефективності і будівництва», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що завдяки Фонду енергоефективності держава зможе щорічно економити 5 мільярдів гривень на субсидіях.