Реєстрація /

«Київенерго» відзвітувало перед Кабміном про причини великих сум у платіжках за тепло

Нарахування масово переглядати не будуть.

Генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко відзвітував перед Кабміном про причини нечуваних рахунків за опалення у столичних квартирах.

Причинами він назвав аномально холодну зиму, різке підвищення тарифів і ціни на природний газ. Перераховувати цифри у платіжках в енергокомпанії не мають наміру, мовляв, випадки помилок поодинокі і розглядаються в індивідуальному порядку.

«Вартість наданих послуг залежить від кількості спожитої теплоенергії та тарифу на послуги з ЦО. Протягом останніх трьох опалювальних періодів тариф значно виріс, з одного боку у зв'язку з необхідністю приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, а з іншого – зі стрімким зростанням ціни природного газу. Таке зростання тарифу найбільше вплинуло на суми в платіжках», – сказав Фоменко.

Він окремо підкреслив, що «підстав для проведення масового перерахунку сум за ЦО клієнтам в ході проведених перевірок не виявлено». За його словами, випадки аномально високих нарахувань є, але вони явно не мають масового характеру.

Раніше повідомлялося, що платіжки «холодних» квартир у будинках з лічильниками не перерахують.