Реєстрація /

Змінили норми споживання комунальних послуг

Зміни вступлять в силу у травні.

 

Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження соціальних нормативів на користування послугами ЖКГ з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами. Нові норми почнуть діяти з 1 травня 2017 року.

Опубліковано відповідну постанову на сайті уряду.

Постанова передбачає зменшення норм споживання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та (або) квартирними приладами обліку з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період; електричної енергії для індивідуального опалення з 65 кВт/год. до 51 кВт/год на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період; природного газу для індивідуального опалення з 5,5 куб. метра до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Також, переглянуті коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення в багатоповерхових будинках.

У Кабміні наголосили, що відповідна постанова не передбачає перерахунок розмірів нинішніх розмірів субсидій, оскільки вступає в силу з 1 травня.

Раніше повідомлялося, що тарифи на воду змінять в цьому році.