Реєстрація /

Інвесторам пропонують купити СІЗО в Києві і у Львові

Чиновники впевнені, що ці об'єкти зацікавлять інвесторів.

Міністерство юстиції України оголосило про початок інвестиційного конкурсу з продажу Лук'янівського (Київського) і Львівського слідчих ізоляторів. Про це розповіла перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Мін'юст близько півроку відпрацьовував процедуру продажу старих СІЗО в Києві і Львові та вирішив провести її за принципом державно-приватного партнерства.

«Очікуємо, що на наші пропозиції відгукнуться багато інвесторів», – зазначила Севостьянова. Вона також повідомила, що, за результатами експертиз, приміщення Лук'янівського і Львівського СІЗО визнані непридатними для проживання людей.

Вже розпочато збір проектних пропозицій щодо будівництва нових слідчих ізоляторів в Києві і Львові. Планується, що нові СІЗО будуть побудовані у Львівській області на базі Личаківського виправного центру №30 та в Київській області в районі Ірпеня або Бучі.

Після збору проектних пропозицій Мін'юст проведе їх аналіз, потім переможець конкурсу побудує нове СІЗО, Мін'юст введе його в експлуатацію і перевезе туди ув'язнених. Після цього територія і приміщення СІЗО в центрі Києва і Львова будуть передані компанії-переможцю інвестконкурсу.

Раніше повідомлялося, що «переїзд» СІЗО з Лук'янівки за межі Києва планується провести до 2019 року.