Реєстрація /

«Укрбуд» продовжує долучати киян до здорового способу життя*

Зимові морози – це не завжди привід відсиджуватися вдома з чашкою чаю. Часто це ще й чудова можливість всією сім'єю долучитися до активних видів спорту. Тим більше що можливостей цих у киян з кожним днем ​​стає все більше. Ось уже п'ятий рік у Дніпровському районі столиці радує мешканців і гостей міста русанівська відкрита ковзанка.

У минулому році державна корпорація «Укрбуд» встановила тут освітлення, а також надала форму місцевим хокейним командам і ковзани для безкоштовного прокату всім бажаючим. У 2017-му будівельники вирішили продовжити цю традицію і знову взяли витрати з утримання крижаного майданчика на себе.

Минулої неділі на ковзанці відбулося спортивне свято з показовими виступами юних фігуристок і численними конкурсами, яке зібрало багатьох жителів столичної Русанівки. Але, за словами активістів, які втілили ідею про суспільну ковзанку в життя, відбою від бажаючих тут немає і по буднях.

«Люди знають, що кожен день на них чекає новий свіжий лід, і це дуже приємно. У нас є група хокеїстів-підлітків, які ставлять ворота та грають в хокей. Є дорослі, років 40-50, які теж із задоволенням грають. Дуже багато батьків з малюками від 3-4 років, які взагалі вперше стають на лід. І діти, які самостійно після школи катаються. Дуже добре, що є освітлення, тому що темнішає рано, а дітки йдуть з садка з батьками», – розповідає мешканка Русанівського масиву Ірина Тимошенко.

За підрахунками активістів, протягом однієї зими безкоштовний каток відвідують кілька тисяч чоловік. Деякі навіть спеціально приїжджають сюди з інших районів Києва, щоб приємно провести час у веселій і дружній компанії. А в майбутньому в них з'явиться ще один майданчик для активного зимового відпочинку. За словами мешканців Русанівки, місце для нового катка вже пригледіли, тепер розглядають варіанти його облаштування.

*Матеріал опубліковано на правах реклами

Теґи