Реєстрація /

Прийняли законопроект, який суттєво поліпшить ситуацію у містобудівній сфері

Закон відправлять на підпис голови держави.

Парламент ухвалив документ, який вплине на  розвиток будівельної галузі України.Законопроект 4733-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», розроблений групою народних депутатів України спільно з Держархбудінспекцією, має стати ефективним інструментом для боротьби з будівельними аферами та недоброчесними забудовниками.

Про це повідомляє прес-служба ДАБІ.

Законопроект 4733-1 передбачає поділ об’єктів будівництва лише за класами наслідків і спрощує дозвільну систему для більш як для 80% будівництв. З іншого боку, великі житлові комплекси, багатоповерхові будинки, торгівельно-розважальні комплекси будуть зводитись виключно за наявності повного пакету дозвільної документації. Таким чином, буде забезпечено чесні та прозорі умови для ведення містобудівної діяльності.

Реалізація запропонованих змін на практиці мінімізує кількість незаконних забудов, суттєво знизить ризики для людей, які інвестують у будівництво, та скасує проблему корупційних ризиків у процесі взаємодії громадянина та державної установи.

Документ тепер має підписати Президент.

Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив законопроект щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності.