Реєстрація /

На покупку нерухомості за кордоном українці стали витрачати більше

Пріоритетні напрямки – Туреччина, Іспанія, Таїланд і Кіпр.

Якщо в 2014-2015 роках середня вартість житла, яке українці купували за кордоном становила 62 тис. євро, то в 2016 році цей показник виріс на 50% до 95 тис. євро. У географічному розрізі підвищений попит зі сторони українських покупців відчувають Туреччина, Іспанія, Таїланд і Кіпр. Про це свідчать дані компанії Hayat Estate, яка будує і продає нерухомість в Європі.

Також відбулася корекція в мотивах наших співгромадян, які вирішують придбати нерухомість за кордоном – якщо у 2014-2015 роках це були переважно мешканцісхідних регіонів країни, які купували нерухомість з метою зміни місця проживання, то минулого року частка емігрантів в числі покупців закордонної нерухомості знизилася до 20% в порівнянні з 2015 роком.

 «Події на банківському ринку країни і певний відтік депозитів простимулювали ринок закордонної нерухомості. В грудні 2016 р. ми зафіксували рекордну кількість звернень потенційних покупців, які цікавилися інвестиційними варіантами, оскільки відзначали зниження довіри до української банківської системи. Це обумовлює пошук нових стабільних і надійних можливостей формування джерела пасивного доходу, яким здатна бути нерухомість за кордоном», – розповів В'ячеслав Фоменко, співзасновник і керуючий партнер компанії Hayat Estate.

Нагадаємо, що минулого року найдинамічніше дорожчало турецьке житло.