Реєстрація /

Дохід від інвестицій в будівництво в Києві істотно скоротився

Не часто інвестують у проекти.

У період з 1 січня по 2 жовтня 2016 року за рахунок інвестиційних договорів на будівництво бюджет Києва поповнився всього на 360 тис. грн. У порівнянні з минулим роком, прибуток від інвестицій в столичні будівництва став практично в 100 разів менше.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Як з'ясувалося, план з надходження до столичної скарбниці від інвестиційних договорів для будівництва житлових і нежитлових об'єктів був виконаний всього на 4%.

За словами директора департаменту економіки та інвестицій КМДА Світлани Принади, причиною такого фіаско стала нерозторопність членів комісії КМДА з питань інвестицій. Також для проведення інвестиційних конкурсів необхідні затверджені детальні плани території, з чим в столиці проблеми.

У підсумку, члени профільної комісії прийняли рішення роботу інвестиційної комісії визнати незадовільною і доручити департаменту економіки і інвестицій КМДА в найкоротші терміни розробити доцільне і ефективне положення про проведення інвестиційних конкурсів для будівництва.

Ранее сообщалось, что инвестиции в мировую недвижимость сократились.