Реєстрація /

У столиці встановлюють інноваційні контейнери для сміття

Метод збирання сміття більш сучасний.

У Києві встановили  близько 250 контейнерів для сміття заглибленого типу. Встановленням цих контейнерів займається київська компанія Waste Management System. Подібні контейнери також вже є у містах Ірпінь, Бориспіль, Буча та Вишгород. Кількість таких контейнерів постійно зростає.

Окрім гарного естетичного вигляду, контейнери постійно закриті, сміття не розлітається навкруги, контейнери герметичні, рідкі відходи не просочуються у землю. Також улітку щомісяця проводиться санітарна чистка контейнерів. Завдяки тому, що об’єм контейнерів сягає 5 м. куб, сміття втрамбовується під власною вагою, а завдяки повітряній подушці у верхній частині контейнеру, влітку повітря нагрівається до 60°С, осушуючи сміття, що не дає розмножуватися бактеріям.

Наразі компанія-оператор співпрацює з ОСББ, ЖБК та підприємствами. Встановлення контейнерів – безкоштовне, але потрібно підписати контракт на 25 років. У порівнянні з цінами на вивезення у інших операторів, обслуговування контейнерів для сміття заглибленого типу виходить дорожчим на 20-40%.

Раніше повідомлялося, що створили «гарячу лінію» з питань вивезення сміття.