Реєстрація /

Замість аварійного житла в Деснянському районі побудують багатоповерхівки

Затвердили план забудови.

Депутати Київради затвердили детальний план території в межах вулиць Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславської і Лісового проспекту в Деснянському районі Києва.

Відповідний ДПТ розроблений на площу 59,3 га. Основна мета проекту – реновація територій існуючої застарілої забудови, щоб відселити мешканців з аварійних будинків. Серед таких – багатоповерхівка на Мілютенка, 23-А.

«У складі житлової частини стартового комплексу передбачено 282 квартири, в складі громадського – будівництво блоку торгово-побутового призначення та багаторівневого паркінгу на 299 машиномісць. На перспективу передбачено будівництво багатоповерхових житлових будинків на місці застарілої п'ятиповерхової забудови, також заплановано будівництво багаторівневих паркінгів для забезпечення населення місцями паркування», – йдеться в повідомленні.

Крім того, в межах кварталу проектної забудови пропонується реконструкція дитячих дошкільних установ. Також передбачено благоустрій території паркової зони і прибудинкових територій, утеплення існуючих будівель, заміна ліфтового обладнання, облаштування проїздів.

Раніше повідомлялося, що біля парку Феофанія вирублять дерева і побудують багатоповерхівки.