Реєстрація /

Депутати встановили мораторій на підвищення комунальних тарифів

Підвищувати тарифи з липня заборонили.

Депутати Київради підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в Києві.

Відповідне рішення передбачає встановлення заборони до 1 жовтня 2016 року на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги. Також забороняється нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

«Ми приймаємо це рішення, щоб не допустити стрімке падіння рівня життя населення України. Збільшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, електрику та газ без одночасного вирішення питань забезпечення повної зайнятості населення та перегляду рівня мінімальної заробітної плати й інших соцстандартів, призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного киянина. Також сприятиме утворенню значної заборгованості перед організаціями, що надають ЖКП», – зазначив депутат Київради Олександр Омельченко.

Він також зазначив, що наразі в судових органах перебувають позови про скасування постанови НКРЕКП від 9 червня 2016 року, згідно якої були встановлені нові тарифи на житлово-комунальні послуги.

Раніше повідомлялося, що мер Києва просить переглянути підвищені тарифи.