Реєстрація /

У Київській області створено другий індустріальний парк

Його територія – понад 36 гектарів.

Індустріальний парк «Мироцьке» в с. Мироцьке Київської області включений до реєстру індустріальних (промислових) парків. Відповідне рішення закріплене наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) від 30 травня 2016 року.

«Індустріальний парк розміщений в межах територіальної громади с. Мироцьке, на суміжних земельних ділянках приватної власності загальною площею 36,7 га в безпосередній близькості від автодороги «М 07» Київ-Ковель-Ягодин», – йдеться у повідомленні.

Згідно з ним, в парку передбачається можливість здійснення таких видів діяльності: виробництво будматеріалів; деревообробна, легка, харчова промисловість; приладобудування; альтернативна енергетика; матеріально-технічне постачання і збут; промисловість засобів обчислювальної техніки; інформаційно-обчислювальний обслуговування; наука і наукове обслуговування; електротехнічна промисловість та ін.

Згідно з даними на сайті Держінвестпроекту, станом на початок червня 2016 року в реєстр індустріальних парків України внесено 13 парків, з яких, крім нового – «Мироцького» ще один розташований в Київській області – «Перший український індустріальний парк» (Велика Димерка), а також один – в столиці (Bionic Hill).

Раніше повідомлялося про плани щодо створення величезного індустріального парку біля Білої Церкви.