Реєстрація /

Частину Голоссіївського парку обнесуть парканом

Паркан з’явиться біля будівництва.

Більше кілометра огорожі встановлять уздовж території Національного природного парку «Голосіївський».

Виконати цю роботу, а також комплекс заходів щодо оновлення інфраструктури парку зобов'язали «Домобудівельну компанію №7», забудовника житлового комплексу, що по вул. Полковника Потєхіна, 9. Дане рішення було прийнято на засіданні Науково-технічної ради НПП «Голосіївський».

«Для зменшення антропогенного навантаження на територію Національного природного парку «Голосіївський» та захисту унікальної природної системи парку, зобов'язати ТОВ «Домобудівельна компанія №7» встановити огорожу та окремі входи для організованого проходу відпочиваючих. Також облаштувати велосипедні та туристичні маршрути, бігові доріжки, стежки здоров'я, пішохідну еко-доріжку від вулиці Полковника Потєхіна до озера Дідорівка, встановити антивандальні знаки, щити, стенди, еко-лавочки і урни», – йдеться в рішенні нацпарку.

За словами директора НПП «Голосіївський», Бориса Дробота, вже сьогодні на природний комплекс негативно впливає неконтрольований доступ відпочиваючих на його територію, систематичний викид сміття з території гаражного кооперативу, що в районі вулиці Потєхіна. Крім того, відсутність системи споруд для відведення дощової і талої води, призводить до засолення ґрунтів і розмивання ярів в парку.

Раніше повідомлялося, що аварійні будинки Києва обнесуть парканом.