Реєстрація /

Будинок профспілок можуть обнести парканом

До території хочуть обмежити прохід людей.

КМДА може захистити Будинок профспілок, в якому відкрився ресторан, парканом. Про це повідомив глава департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець.

«Місто фактично має обмежений вплив на ситуацію, оскільки це не міська власність, але в 2014 і 2015 роках комісія КМДА з надзвичайних ситуацій дала висновок, що будівля є аварійною і там заборонено вести господарську діяльність, була вимога до профспілок захистити територію парканом. Якщо найближчим часом профспілки не виконають вимогу комісії з надзвичайних ситуацій, боюся, нам доведеться самим захистити профспілки, обмеживши тим самим доступ людей на їх територію», – повідомив Білоцерківець.

За його інформацією, чиновники також мають повне право провести демонтаж рекламної вивіски і частково вхідної групи, яка знаходиться за фундаментом будівлі.

«Не варто забувати і певний суспільний, і ідеологічний символізм даного об'єкта, будинок профспілок є символом Києва і України і при будь-яких діях необхідна відкрита суспільна дискусія», – сказав Білоцерківець.

Раніше повідомлялося, що кафе в Будинку профспілок перевірили на законність.