Реєстрація /

У столиці знову рахували зсувонебезпечні ділянки

Їх зараз більше сотні.

Експерти нарахували в Києві 142 зсувонебезпечні ділянки. І тільки один з них на сьогоднішній день – територія між вул. Лук'янівською, 63 – вниз по схилу на вул. Глубочицьку, викликає занепокоєння.

Про це розповів директор КП «СУППР» Анатолій Бойко.

За його словами, в тому місці кілька років тому власник території звів підпірну стінку і почав будівництво висотки. Але сталася криза, припинилося фінансування і, як наслідок, будівництво виявилося замороженим.

«Сьогодні та підпірна стінка втрачає свою несучу здатність. Вся вода з прибудинкової території по вул. Лук'янівська, 63, спрямована вниз по схилу і вона розмиває цей схил. Там вже обвалилося близько 50 метрів незакріпленої землі. І, якщо власник території нічого не робитиме, то трапиться біда», – сказав він.

Він також підкреслив, що відшукати власника тієї території сьогодні практично неможливо.

«Та ділянка рази три-чотири перепродавалася. І сьогодні, за наявними даними, ділянка належить російській фірмі. Але все одно знайти власника дуже складно», – сказав Бойко.

Він також додав, що сьогодні власників зсувонебезпечних територій і ділянок змушують проводити відповідні роботи, зокрема займатися зміцненням схилів.

Раніше повідомлялося, що кільком десяткам житлових будинків загрожує зсув.