Реєстрація /

Інвестиції в елітну нерухомість Києва зросли в два рази

У Києві купують елітні апартаменти.

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, в лютому 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 3 млн. 965 тис. дол. Це в два рази вище за січневі показники. За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 3%. Частка капіталовкладень склала 14% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в лютому квартири зайняли основну частку – 85%. Найбільшим попитом користувалися квартири в центральній частині Голосіївського, Печерського та Шевченківського районів, площею 120-180 кв. м, на вулицях: Інститутська, Антоновича, Вєтрова, бул. Лесі Українки. В основному купувалися 3-4-кімнатні апартаменти в нових будинках, побудованих не раніше 2006 року. Вартість квадратного метра склала від 2 тис 2 тис. 500 дол. за кв. м. У більш престижних будинках, побудованих не раніше 2010 року – від 7 тис. дол. за кв. м.

«Близько 80% елітних апартаментів купують з висококласним ремонтом, зробленим не раніше 2012 року. Також покупцям найбільш цікаві квартири з видовими характеристиками, розташовані, починаючи від 8-го поверху і вище», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Будинки зайняли 15% ринку елітної нерухомості в лютому. Найпопулярнішим серед покупців був Києво-Святошинський район. Найбільш затребувана площа будинків – 400-500 кв. м з прибудинковою територією від 15 соток, розраховані на проживання круглий рік. Вартість такої пропозиції склала 1 тис.-1 тис. 300 дол. кв. м. 

«Наш прогноз щодо активізації ринку в лютому виправдався, про що свідчить рівень капіталізації за минулий місяць. Попит на престижне житло високого цінового сегмента залишається стабільним. У березні активність ринку збережеться, при цьому ми очікуємо сезонне пожвавлення інтересу до придбання будинків», – каже Вікторія Барабаш.

Раніше повідомлялося, що елітна нерухомість в світі буде дорожчати.