Реєстрація /

Скандальне будівництво загрожує знищенням Голосіївського лісу

Громада виступає проти будівництва.

Скандальне будівництво на замовлення СБУ кварталу з 13-ти 27-поверхових будинків на території військової частини по вулиці Полковника Потєхіна, 9 в Києві створює серйозні екологічні ризики для Голосіївського лісу.

«Голосіївський ліс як цілісний лісовий масив поступово розбивається на окремі частини і методично знищується», – зазначає член ради «Союзу порятунку Голосієво» Світлана Корольонок.

За даними вчених, посилене антропогенне навантаження на екосистеми Голосіївського лісу призводить до скорочення і фрагментації популяцій всіх обстежених рідкісних видів рослин.

Ліс знаменитий своїми 300-400-літніми дубами та липами, які є справжніми пам'ятками природи.  

СБУ надала можливість будувати на державних землях оборони комерційне житло. Конкурс на грандіозне будівництво кварталу з восьми 27-поверхових будинків на замовлення спецслужби виграла компанія, про яку ніхто з опитаних авторитетних представників будівельної галузі нічого не чув, і чий статутний фонд не перевищує 50 тисяч гривень.

З 3 тисяч 269 квартир, побудованих в житловому комплексі Bergen, тільки 327 планується віддати замовнику – СБУ, решта – призначені для комерційного продажу.

Раніше повідомлялося, що будівництво житла в Голосіївському лісі просять призупинити.