Реєстрація /

Сквер Небесної сотні просять повернути Києву

Земля знаходиться у приватній власності.

Активісти та громадські діячі вимагають повернути у володіння міста Сквер Небесної сотні в центрі Києва на вулиці Михайлівській, бо зараз це ділянка перебуває у приватній власності. Вони написали відкритого листа меру столиці Віталію Кличку і збирають підписи. Творці Скверу заявляють, що Кличко не виконав свою обіцянку – під час передвиборної кампанії він в інформаційному бюлетені використовував заголовок: «Ми повернули громадськості землю Скверу Небесної Сотні», в той час як нічого в цьому напрямку не зроблено. У 2007 році, коли на посту глави міста був Леонід Черновецький, ділянку продали під будівництво готельно-офісного центру, але будівництво не закінчилося.

На засідання Господарського суду, де розглядали питання передачі землі місту, ні представник Київради, як відповідач, ні представник КМДА, в інтересах якої подано позов, не прийшли.

Активісти також створили петицію на сайті міської адміністрації, де вимагають виконати обіцянки і повернути Сквер киянам.

«Сквер Небесної сотні – результат роботи волонтерів, які створили на місці масштабної мусорки в центрі столиці квітучий сад, місце проведення культурних заходів, свят для дітей переселенців і учасників АТО», – наголошується в петиції. Влітку в Сквері проходили кінопокази та дискусії, а також різні заходи для дітей.

Раніше повідомлялося, що сквер «Небесної сотні» на вулиці Михайлівській пообіцяли вберегти від забудови.