Реєстрація /

Киян можуть залишити без квартир за борги

Оголошення з'явилися на під'їздах.

У київських багатоповерхівках з'явилися оголошення, в яких мешканців попереджають про можливий арешт їхнього майна за комунальні борги.

Жителі Святошинського району знайшли поруч з поштовими скриньками підозрілі оголошення.

«На обрізаному папірці було надруковано, що потрібно надати квитанцію про сплату боргу бухгалтеру ЖЕКу щоб уникнути арешту і продажу квартири. А будинок у нас кооперативний, ЖЕКу немає! Та й сам документ вельми сумнівний – оформлений не на бланку, без підписів, печаток, а в самому оголошенні вказаний лише мобільний телефон. Видно, якась чергова афера. Тим більше що голова будинку взагалі про такі оголошеннях не в курсі», – розповіла мешканка Борщагівки Наталія Харламова.

Звернувшись за номером, журналісти дізналися, що організація цілком реальна.

«Ми представляємо інтереси всіх київських ЖЕКів з питань заборгованості за комунальні послуги. Зараз йде робота з боржниками у всіх будинках міста, які знаходяться в комунальній власності. Тим, у кого є заборгованість, необхідно надати бухгалтеру ЖЕКу (або бухгалтеру кооперативу або ОСББ) квитанції про сплату. Інакше надалі з такими власниками будуть судові розгляди: на їхні квартири накладатимуть арешт, а борги стягуватимуться», – розповіли в «Центрі комунального сервісу».

За словами співробітників організації, для арешту квартири досить будь-якої суми заборгованості. Людей, які заборгували за три-чотири місяці, чіпати поки не будуть. При цьому в Центрі рекомендують все ж погасити всі борги протягом місяця.

Раніше повідомлялося, що ростуть борги по комунальних платежах.