Реєстрація /

Влада не може вмовити забудовника знести поверхи у «Монстра на Подолі»

Забудовник не йде на поступки.

Секретар Київради Володимир Прокопів сподівається, що ТОВ «Пателі Лізинг», який звів скандальну новобудову на вулиці Нижній Вал, знесе незаконно збудовані поверхи.

«Домовленості з забудовником поки не досягнуто, так само, як і у випадку з забудовою у Десятинному провулку. Тоді замовник чинив спротив до останнього, а врешті-решт був підписаний договір між Київрадою і забудовником про знесення двох поверхів. Сподіваюсь, що так само ми вийдемо з ситуації на Нижньому Валу», − сказав Прокопів.

При цьому, за його словами, ситуація з «монстром» на Подолі  «значно складніша».

«Там мало знести два поверхи, бо все виглядає жахливо. Якщо порівняти те, на що був отриманий дозвіл, з тим, що збудовано, − то жах. Із ситуації, що склалася, немає на 100% правильного виходу з точки зору права і здорового глузду», − сказав Прокопів.

Він також не зміг відповісти, чи прийме київ цю будівлю в експлуатацію, якщо забудовник погодиться знести верхні поверхи.

«Поки важко сказати. Не може будівля в історичній частині міста бути вищою, ніж 27 метрів. Для мене загадка, як вони отримали дозвіл будувати вище. Для мене загадка, а до правоохоронців – питання», − сказав секретар Київради.

Раніше повідомлялося, що зайві поверхив Десятинному провулку демонтують.