Реєстрація /

Міністр юстиції назвав своє відомство «монстром»

Старі чиновники чинять опір дебюрократизації та децентралізації.

Багато чиновників чинять серйозний спротив щодо дебюрократизації державного апарату і послуг, які він має надавати громадянам. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів міністр юстиції України Павло Петренко.

«Ці чиновники розуміють, що у них залишилося буквально кілька місяців, щоб працювати по старій системі, яка постійно міняється і обертається обличчям до людей. Мінюст – це орган, який мав дуже багато повноважень, це «монстр», який займався практично усіма питаннями – від реєстрації народження і закінчуючи реєстрацією бізнесу і нерухомості. Але велика кількість повноважень – це не завжди хороший сервіс, якраз навпаки, в більшості випадків – це поганий сервіс, тому ми першими прийняли рішення, що потрібно відмовлятися від повноважень, не боятися цього, спрощувати процедури і передавати ці повноваження місцевим органам влади. Зокрема, в Київські області, презентуючи Сервісний центр адміністративних послуг ми створюємо прецедент, адже київська влада матиме нові повноваження, фінанси для їх реалізації, а мешканці області зможуть отримати якісно нові сервіси, зокрема, і щодо реєстрації нерухомості», – зазначив міністр.

Нагадаємо, чиновники обіцяють, що в новому сервісному центрі адміністративні послуги громадянам надаватимуть швидко і з комфортом (попередні новини).

Теґи