Реєстрація /

В Індії побудують хмарочос з контейнерів (фото)

Так хочуть вирішити проблему з браком житла.

Архітектори з міжнародної студії CRG Architects пропонують цікаве рішення для боротьби з хронічним житловим дефіцитом в Мумбаї. Вони розробили дизайн двох веж, що збираються з різнокольорових корабельних контейнерів. Проект називається Containscrapers.

Опорна частина такого хмарочоса буде побудована все ж за стандартною технологією, а кімнати-контейнери будуть розміщені по фасаду будівлі, дозволяючи використовувати його площі більш інтенсивно. При цьому контейнери можна буде розгортати на 90 градусів – міняючи види з вікна і забезпечуючи природну вентиляцію кімнат, що також дозволить заощадити на охолодженні квартири в спеку.

У ядрі вежі теж будуть розташовані контейнери з різним функціоналом. По всій висоті хмарочоса планується висадити вертикальні сади, які також допоможуть охолоджувати будинок.

Висота однієї башти складає 400 метрів (139 поверхів), другої – 200 метрів (78 поверхів). За розрахунками архітекторів, знадобиться близько 5 тис. контейнерів різних розмірів. Оселитися в двох таких хмарочосах зможуть 1 тис. 300 сімей.

Раніше повідомлялося, що в Сахарі побудують «зелений» хмарочос.