Реєстрація /

Інструменти для залучення інвестицій в Києві нормально не працюють

Процес погодження інвестиційного проекту з різними чиновниками займає 90 днів.

Функцією комунального підприємства «Київське інвестиційне агентство» є сприяння залучення інвестицій у місто, але це доволі складно зробити, оскільки для вирішення і погодження усіх питань навіть комунальне підприємство має тратити місяці. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Віталій Бойко, заступник генерального директора Агентства.

«Попри те, що процес погодження, який раніше займав близько 500 днів зараз скорочено до 90, ми розуміємо, що це все одно дуже багато і в нашій ситуації у нас нема стільки часу. Але, на жаль, всі ті інструменти, які існують у світі і дозволяють спокійно заходити інвестиціям у місто, у нас не працюють. Зокрема, у нас не працює концесія, не працює державно-приватне партнерство. Це пов’язано з тим, що законодавча база ніби і складається з великої кількості відповідних законів, але в кожному з них не вистачає одного маленького, але принципового моменту, відсутність якого і гальмує ці процеси», – зазначив Віталій Бойко.

Раніше повідомлялося про залучення інвестицій у будівництво соціальної і житлової інфраструктури Києва на суму 1 млрд. гривень.