Реєстрація /

Державні готелі в центрі просять пільги на оплату земельного податку

Підприємства стверджують, що вони збиткові.

Державне управління справами звернулося до Київради з проханням надати пільги по сплаті податку на землю за 2015 для ряду об'єктів у центрі столиці. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат Київради Максим Гапчук.

Надати пільги зі сплати земельного податку просять: «Національний палац мистецтв «Україна», готелі «Україна»,«Дніпро», Національний центр «Український Дім».

«Зазначені підприємства не фінансуються за рахунок державного бюджету, а ведуть звичайну господарську діяльність. Основною метою здійснення господарської діяльності є отримання прибутку. Результати роботи за 2014 рік, наприклад, «Палацу Україна» такі: 24 млн. 700 тис. грн. дохід, прибуток – всього 5 тис. грн. Це при тому, що ціни на квитки на деякі концерти досягають 3 тис. грн. Ще більш вражаючі результати роботи готелю «Україна»: збитки від діяльності готелю в самому центрі столиці становлять 7 млн. 600 тис. грн. за 2014 рік, це при тому, що ціни на номери від 650 гр. до 2 тис. грн. за добу», – говорить депутат.

За оцінкою депутата, це суперечить здоровому глузду, адже зазначені об'єкти нерухомості не мають собі конкурентів за територіальним розташуванням у столиці. Усього за підсумками 2014 року, за інформацією депутата, збитки від діяльності комунальних підприємств України оцінюються в більш ніж 60 млрд. грн. 

Раніше повідомлялось, що пільги з оплати податку на нерухомість хочуть відмінити.