Реєстрація /

Стало відомо, як виглядатиме ЦУМ після реконструкції

Зовнішній вигляд обіцяють залишити колишнім.

Столичний ЦУМ повинен стати «універсальним магазином» з 3-ма підземними поверхами.

Про це заявив директор проекту реконструкції ЦУМу Ігор Лящ, доповідаючи депутатському корпусу Київради ситуацію з реконструкцією будівлі на центральній вулиці столиці.

За його словами, це буде «універсальний магазин», а не бутиковая галерея. Торгові площі складуть 23 тис. кв. м, паркувальний простір розрахований на одночасне перебування 180 машин. Підземних поверхів буде 3. З них 2 поверхи під паркінги, і ще 1 – торгові площі.

Лящ запевнив, що новий ЦУМ буде мати нові інтер'єри, а частково в них втілять старі. Зокрема це стосується старих ступенів універмагу. Він зазначив, що розробники реконструкції відмовилися від ідеї зробити 6 і 7 поверхи зі скла.

«Кияни не сприйняли цей концептуальний проект і ми повернулися до проекту, який був спочатку. І ЦУМ буде представлений після реконструкції точно в такому ж вигляді, як він був до реконструкції», – запевнив Лящ.

За його словами, зараз фасади збережені і захищені спеціальними металевими конструкціями.

Вже завершено будівництво нульового циклу і з грудня 2014 розпочато будівництво верхньої частини будівлі – частково зараз побудований перший поверх.

«Ми припускаємо, що здамо об'єкт в заплановані нами терміни – навесні 2016 року», – сказав він.

За його даними, до будівництва залучені близько 200 проектних і підрядних організацій.

На запитання депутатів, чи готові будівельники усунути ті пошкодження адмінбудівлі мерії, які виникли в результаті робіт з реконструкції ЦУМу, він заявив, що після надання висновку фахівців, всі недоліки і тріщини будуть усунені.

Раніше повідомлялось, що через реконструкцію ЦУМу обмежать рух в центрі міста.