Реєстрація /

В Римі з’явиться будівля без фасадів (фото)

Китайський архітектор працює над незвичним проектом.

В Італії реконструюють будівлю, зробивши її без фасадів у класичному розумінні.

Китайський архітектор Ма Янсун ще в 2010 році виграв конкурс на реконструкцію адміністративного комплексу в центрі Риму на Віа Бонкомпаньї 71. На даний час отримано узгодження від міської влади. 

Оновлений будинок буде мати загальну площу 20 тис. кв. м. Його висота складе 28,5 м і в ньому розміститься 145 секцій різного планування – від невеликих студій до «міських віл». Буде й підземне паркування.

Основа будівлі побудована в 1970-х роках. Будинок розміщений на цікавому роздоріжжі і має вихід на три вулиці, а в межах забудови має внутрішнє подвір’я. Ось для цього будинку архітектори запропонували забрати фасадні стіни, перетворивши будівлю у «стелаж». Приміщення будуть закриті вигнутими панорамними вікнами, а на виступах облаштують зелені зони. Внутрішній фасад планують закрити прозорою металевою «шторою», забезпечивши потрібний рівень приватності і захисту від сонця. 

В дворі з’явиться водойма.

Запропоновані ідеї повністю відповідають останнім тенденціям європейської архітектури з її увагою до екології, якості природного освітлення, відкритій взаємодії з довкіллям. 

Раніше повідомлялось, що будівля КМДА стане «прозорим офісом».