Реєстрація /

Багато хостелів закривається

Заповнюваність істотно знизилася.

З початку 2014 року по всій Україні закрилося 25% хостелів. Більшість з них не витримали удару економічної кризи і різкого падіння туристичних потоків.

«Це в основному хостели, чиї власники спочатку створювали засоби розміщення для того, щоб заробити швидкі гроші на футбольному чемпіонаті «Євро-2012»», – вважає президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації Олександр Файнін.

Не змогла врятувати хостели навіть цінова девальвація гривні, тепер для туристів ціни знизилися майже в 2 рази. 

«Якщо торік місце в багатомісному номері коштувало в середньому 12 дол., то зараз іноземець може приїхати до Києва чи Львова і оселитися за 6 дол. в тому ж хостелі», – зазначає Файнін.

У національній валюті хостели все ж були змушені підняти вартість проживання на 10-20% через зростання тарифів на комунальні послуги.

Найменше від кризи постраждали хостели на Західній Україні. Якщо на початку року їх завантаження впало до 50%, то вже навесні заповнюваність хостелів збільшилася до 80%, а восени практично в усі вихідні завантаження склало вже 100%. На руку Львову зіграв зростання внутрішнього туризму, а також спокійна атмосфера і віддаленість від зони військових дій. Крім того, до Львова приїжджає багато туристів з Польщі та Чехії, які, як правило, селяться в хостелах.

У Києві заповнюваність хостелів впала на 60%.

Раніше повідомлялось, що хостели в багатоквартирних будинках заборонять.