Реєстрація /

Підприємця оштрафували за неузгодження реконструкції приміщення

Штраф склав більше 103 тис. грн.

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Києві щодо накладення штрафу у розмірі 103 тис. 200 грн. на порушника містобудівного законодавства за незаконну експлуатацію приміщення.

У квітні 2013 року інспекція здійснила позапланову перевірку реконструкції нежитлового приміщення під стоматологічний кабінет на вул. Героїв Дніпра, 34-Б. За результатами перевірки встановлено, що замовник робіт експлуатував приміщення без прийняття його в експлуатацію.

Також не виконані роботи по влаштуванню пандуса для маломобільних груп населення.  На фізичну особу-підприємця накладені штрафні санкції. Проте замовник оскаржив дії Інспекції держархбудконтролю у суді.

Внаслідок тривалого судового розгляду у судах різних інстанцій справа була повернута на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав дії працівників інспекції правомірними.  Постанову про накладення штрафу спрямовано на виконання до Державної виконавчої служби. На сьогоднішній день штраф з порушника стягнуто у повному обсязі. 

Раніше повідомлялось, що забудовника оштрафували на десятки мільйонів гривень.