Реєстрація /

Названо європейські країни з найбільш доступною нерухомістю

Україна до списку не потрапила.

Експерти в області нерухомості визначили найвигідніші для покупки житла країни Старого Світу. 

На думку аналітиків, однією з таких країн є Болгарія. Приміром, на вторинному ринку житла вартість квадратного метра в цілому не перевищує 500 євро, а середня сума операції складає –25 тис. та 40 тис. євро. При цьому можна вибрати і дешевший варіант. Студія на Сонячному березі площею 32 кв. м обійдеться в 7 тис. 800 євро, а невеликі апартаменти на морі в Несебирі або Поморіє коштуватимуть близько 15 тис. євро. 

Не менш вигідні умови пропонує Естонія. Тут квартира в одному з найбільших міст країни – Кохтла-Ярве обійдеться всього в 3 тис. євро. 

Що стосується Латвії, то найдешевші однокімнатні квартири в Ризі коштують 25 тис. євро, в Юрмалі – від 30-40 тис. євро. Квадратний метр в Ризі коштує близько 1 тис. євро, також можна купити квартиру в серійному будинку на околиці столиці по 800 євро за квадрат, і навіть по 600 євро за кв. м – все залежить від її стану і стану будівлі.

Найдешевші однокімнатні квартири в Ризі коштують 25 тис. євро. А трикімнатна квартира в 10 хвилинах від пляжу може обійтися в 33 тис. євро. 

Приблизно такі ж розцінки і в Чорногорії. В основному всі пропозиції нерухомості зосереджені уздовж узбережжя, а ціна крихітної студії стартує від 23 тис. євро, квартира побільше обійдеться вже в 30 тис. євро. 

В даний рейтинг також потрапила Іспанія, яка ще не повністю вийшла з кризи і дозволяє обзавестися недорогою нерухомістю. Приміром, за 23 тис. євро можна купити невелику студію в Торревьехе, в 300 метрах від пляжу, і подібних пропозицій на ринку іспанської нерухомості поки достатньо.

Раніше повідомлялось, що на «Доступне житло» дали гроші.