Реєстрація /

На Володимирському ринку не платять гроші за оренду приміщень

Місто зазнає збитків.

Бюджет Києва недоотримує до 50% від плати за передане в оренду майно КП «Володимирський ринок». Про це повідомили в Голосіївській районній державній адміністрації.

У райдержадміністрації стверджують, що тільки відносно третини підвальних приміщень ринку передачу в оренду погоджено з Департаментом комунальної власності КМДА, а більша частина приміщень здається в оренду без відповідних договорів.

Загалом, повідомили в райадміністрації, до 50% орендної плати за майно, що належить комунальному ринку, а відповідно громаді міста, проходить повз міський бюджет. До того ж обладнані торгові місця, повідомив співрозмовник, не мають відповідних дозволів, так званих, паспортів прив'язки тимчасової споруди.

Також Прокуратурою Голосіївського району за результатами вивчення матеріалів перевірок органів контролю виявлені порушення в діяльності Володимирського ринку. Зокрема, встановлено, що минулого року КП «Володимирський ринок» всупереч містобудівному законодавству провів будівельні роботи з реконструкції основної споруди торгового комплексу.

Як з'ясувалося, підприємство не отримувало жодних дозвільних документів як на перебудову зазначеного приміщення, так і на його експлуатацію.

Раніше повідомлялось, що депутатам самим доведеться платити за аренду свого житла.