Реєстрація /

Забудовники не підвищують ціни, щоб повністю не зупинити продажі

Незважаючи на ріст курсу долара, середня гривнева вартість квартир в новобудовах навіть знизилася.

У березні 2014 року середня вартість представлених до продажу квартир на первинному ринку житлової нерухомості Києва становила 13 тис. 610 грн. за кв. м., що нижче показників лютого на 1,05%. Про це у своєму щомісячному звіті повідомляють аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Таким чином, прогнози про те, що у зв'язку із зростанням курсу долара забудовники в масовому порядку досить суттєво підвищать ціни на квартири, наразі не виправдовуються. Аналітики пов'язують це з тим, що через нестабільну політичну ситуацію в країні та існуючу небезпеку військового конфлікту, продажі на первинному ринку Києва суттєво знизилися. А зростання цін їх взагалі зупинить.

«Але коли ситуація стабілізується, все ж варто очікувати підвищення цін, оскільки дорожчають як будматеріали, так і ростуть супутні витрати забудовників», – зазначають фахівці.

Зміна цін за класами первинної нерухомості в березні: економ-клас – ріст на 0,9% до 10 тис. 90 грн. за кв. м; бізнес-клас – зниження на 0,76% до 15 тис. 249 грн. за кв. м; преміум-клас – ріст на 0,64% до 22 тис. 140 грн. за кв. м.