Реєстрація /

Автовокзал на Теремках відкриють восени

Всі роботи мають завершити до вересня.

Автовокзал на Теремках, будівництво якого завершили торік, запрацює в серпні-вересні.

Єдине, що залишилося зробити для відкриття нового автотерміналу – обладнати робочі місця для техперсоналу, але зробити це можна після прийняття об'єкта в комунальну власність.

«Три мільйони гривень потрібно для самого відкриття, ще близько 2 млн. 500 тис. грн., щоб довести до кінця всі роботи. І необхідно, щоб забудовник передав об'єкт місту, адже ми не можемо вкладати бюджетні кошти в приватну власність», – говорить заступник гендиректора КП «Київпастранс» Василь Хвостик.

За його словами, Київрада зможе прийняти у власність міста вокзал лише на сесії після виборів: в кінці червня-липні. А щоб пройти атестацію в Мінтрансі, завершити всі процедури і запустити його в роботу, знадобиться ще місяць. Таким чином, вокзал на Теремках зможе заробити лише в серпні-вересні. За цей час на ньому облаштують робочі місця та обладнують технікою.

У двоповерховій будівлі розмістяться каси, зал очікування, кафе, кімната матері і дитини, міліція і медпункт. За проектом, з п'яти платформ будуть відправлятися 48 автобусів. Технічно автовокзал зможе взяти на себе пасажиропотоки всіх столичних вокзалів.

Раніше повідомлялось, що автовокзал на «Видубичах» буде в два рази більше ніж на Московський площи.