Реєстрація /

На вертолітному майданчику організують стоянку для автомобілів

Унікальний для Києва багатофункціональний комплекс має проблеми з парко місцями.

В конгресно-виставковому центрі «Парковий», спорудження якого практично завершилося на Парковій дорозі в Києві, і який спершу позиціонувався лише як вертолітний майданчик, схоже, не вирішена проблема з паркуванням транспорту.

Принаймні Вікторія Нерода, директор инвестиційного департаменту девелоперської компанії BDC, яка «веде» цей проект розповіла ІАП «Столична нерухомість», що за необхідних для повноцінного функціонування  будівлі 600 паркомісць наразі вдалося «нашкребти» лише половину.

«Згідно і з нашими розрахунками і з міжнародними стандартами такий центр, як наш потребує парковки на 600 місць. На паркінгу,я ким и облаштовуємо буде близько 120 місць для авто. Ще 180 автомобілів під час проведення якихось заходів можна буде розмістити на вертолітній площадці», – зазначила вона.

Де розмістити решту потенційних автомобілів (рівно половину – 300), схоже, наразі ніхто не знає. Однак Вікторія Нерода сподівається, що в цьому допоможе проект розширення Паркової дороги.

«Я знаю, що в планах столичної влади було розширення Паркової дороги і створення паркінгу з тилу стадіону «Динамо» – під підпорною стінкою. Начебто, минулого року цей проект отримав фінансування і якісь роботи розпочалися. Сподіваємося, що його вдастся реалізувати і, зокрема, побудувати цей паркінг», – розповіла вона.

Наразі нагальної потреби в паркомісцях біля «Паркового» нема, адже повноцінно запрацювати комплекс має лише влітку.