Реєстрація /

Україна суттєво відстає від Європи в питанні забезпечення житлом населення

У багатьох немає житла.

На одного українця припадає вдвічі менше житла, ніж в середньому в Європі. Про це йдеться в моніторинговому звіті Мінрегіону щодо Генеральної схеми планування території України.

За даними звіту, забезпеченість житлом в середньому на одного жителя по Україні в минулому році склала 23,7 кв. м. У міських поселеннях цей показник склав 22,1 кв. м, у сільській місцевості – 27,2 кв. м.

«Найвищі показники житлової забезпеченості – у Київській (32,7 кв. м), Вінницькій ( 27 кв. м), Черкаській ( 26,7 кв. м) та Чернігівській ( 26,2 кв. м ) областях, найнижчий – в АР Крим (20,3 кв. м), містах Севастополі (21,1 кв. м) та Києві (21,3 кв. м)», – йдеться у звіті.

Індекс забезпеченості населення житловою площею щодо середньоукраїнського показника –нерівномірний. Так, у Київській, Вінницькій, Черкаській та Чернігівській областях цей показник вищий за середньоукраїнський, в АРК, Волинської області та Севастополі – нижче.

Експерти стверджують, що, незважаючи на відносне зростання житлової забезпеченості по Україні  (0,2 м кв. м/ на людину на рік) цей показник майже в два рази нижче в порівнянні з країнами ЄС (35-45 м кв. м /на людину на рік).

Раніше повідомлялось, що на доступне житло планують віділити кошти.