Реєстрація /

Безпека ноутбуків: захист даних та протидія кібератакам

2 червня 2023 року компанія Fujitsu представила нову лінійку бізнес-ноутбуків LIFEBOOK серії U9.

Це трансформер преміум-класу з кутом повороту 3600 надасть всю потужність Intel Core 13-го покоління з системою охолодження з двома вентиляторами. Вага 898 г робить його ультрамобільним. Швидкий відгук забезпечує миттєве пробудження. Професіонали, вибираючи ноутбук, залишаться гіперпродуктивними завдяки Windows 11 Pro, 5G WWAN, Wi-Fi 6E, веб-камері з широким кутом огляду Full HD. Інфрачервоний датчик для аутентифікації забезпечує підвищену безпеку, що важливо для сучасних керівників. Про що ще варто подумати, щоб захистити дані, дізнаєтеся зі статті.

безпека ноутбуків

Загрози для кібербезпеки

Масові комп'ютерні зломи торкаються як великих корпорацій з надійними системами кібербезпеки, так і малі підприємства. Останні можуть недооцінювати ризики або не мати достатніх ресурсів для впровадження дорогих заходів захисту. Світовий економічний форум спрогнозував, що до 2025 року збитки бізнесу від хакерів досягнуть 10,5 трлн доларів на рік. Але є кілька простих засобів, які дозволяють знизити ризик атаки кіберзлочинців.

Увімкніть брандмауер

У Windows та macOS вбудовані брандмауери – це програмне забезпечення, призначене для створення бар'єру між вашою інформацією та зовнішнім світом. Воно запобігає несанкціонованому доступу та попереджає про спроби вторгнення.

Перед входом до Інтернету переконайтеся, що таке програмне забезпечення включене. Ви також можете придбати широкосмуговий маршрутизатор. Він також обладнаний вбудованим брандмауером.

безпека ноутбуків

Завантажте та встановіть антивірус

Це рішення захищає від несанкціонованого коду або програмного забезпечення, що загрожує операційній системі. Шкідливі програми можуть давати легко помітні ефекти (уповільнювати роботу комп'ютера, видаляти важливі файли) або бути менш очевидними. Антивірусне ПЗ виявляє загрози в реальному часі та забезпечує безпеку даних. Деякі надають автоматичне оновлення, додатково захищаючи від нових проблем.

Встановіть антишпигунське програмне забезпечення

Шпигунське програмне забезпечення — це програмне забезпечення, яке таємно відстежує та збирає особисту або бізнес-інформацію. Його важко виявити та видалити. Зазвичай програмне забезпечення надає небажану рекламу або результати пошуку, призначені для перенаправлення вас на певні (часто шкідливі) веб-сайти.

Источник