Реєстрація /

«Зайві» кошти у Києві витрачають на ремонт доріг і мостів

Будівництво розв’язки на Шулявці розпочнеться цього року і займе до 18 місяців.

Профіцит столичного бюджету, який складає 30%, міська влада вкладає у ремонт та будівництво транспортної інфраструктури, зокрема шляхопроводів і мостів. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

«У нас є ресурси, і ми вкладаємо їх в дороги. Наприклад, якщо минулого року по всій Україні було зроблено 1000 км доріг, то 200 з них – у Києві. Цього року 300 км доріг буде відремонтовано у столиці. Крім того, зі столичного бюджету повністю фінансуються капітальні ремонти на шляхопроводах, близько 70% з яких – у передаварійному стані», – зазначив Кличко.

Віталій Кличко нагадав, що до вересня відкриють рух на шляхопроводі біля метро «Нивки», інтенсивні роботи ідуть на перетині бульвару Вацлава Гавела з проспектом Комарова, на просп. Науки та інших. Також цього року розпочнуться роботи на Шулявському шляхопроводі. За словами мера на те, щоб не лише відремонтувати сам шляхопровід, а й зробити нову зручну розв’язку довкола нього знадобиться рік-півтора.

А от запустити рух автомобільного транспорту по Подільсько-Воскресенському мосту Кличко сподівається через два роки. «Хочу, щоб через два роки ми відкрити уже, щонайменше, автомобільне сполучення між правим і лівим берегами по цьому мосту. Для завершення його будівництва нам необхідно ще близько 500 млн. євро», – зазначив міський голова.

Раніше повідомлялося, що за оцінками німецьких фахівців, для добудови моста необхідно 350 млн. євро.

Джерело

Теґи