Реєстрація /

Забудову «Совського парку» зупинили і повернули землю місту

Суд став на сторону міста.

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва домоглася у суді повернення столичній громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка, що входить в охоронну зону об’єкту природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка» та парку відпочинку «Совський парк». 

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Згідно повідомлення пресслужби, прокурори звернулися до Господарського суду з позовом до суб’єктів господарювання про усунення перешкод у володінні та розпорядженні цією земельною ділянкою. 

У пресслужбі зазначили, що вартість землі становить понад 390 млн гривень.

Суд повністю погодився з доводами прокурора та наданими на їх підтвердження доказами про здійснення на охоронюваних землях самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них.

У пресслужбі підкреслили, що вказана земельна ділянка Київрадою у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась.

Враховуючи це, Господарський суд м. Києва повністю задовольнив позовні вимоги прокурора: скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об’єктів та зобов’язано товариство повернути земельну ділянку столичній громаді з приведенням у належний стан шляхом знесення цього майна. 

Раніше повідомлялося, що будівельний сектор будуть реформувати, прибравши людський фактор.

Джерело

Теґи