Реєстрація /

В Україні можуть запровадити обов’язкове страхування новобудов

Список об'єктів обов'язкового страхування ще формується.

Міністерство економіки та Національний банк наприкінці вересня представили попередню версію законопроекту «Про систему страхування воєнних ризиків». Як повідомляється на сайті Мінекономіки, він передбачає запровадження обов'язкового страхування заставного майна та житлового будівництва.

Список об'єктів обов'язкового страхування ще формується, пізніше його розширять.

«Система покриватиме ризики фізичної шкоди, завдані війною, зокрема передбачається, що обов'язковому страхуванню підлягатиме майно, передане в заставу, та об'єкти житлового будівництва», – йдеться у повідомленні.

Мета законопроекту – створити єдину систему страхування від військових ризиків, об'єднавши усі діючі програми у єдиний пул. Це дозволить залучити на ринок міжнародних перестраховиків, сподівається перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв.

Загальнодержавна система фінансуватиметься за рахунок обов'язкових страхових платежів та фінансової допомоги донорів.

Планується створити Державне агентство зі страхування воєнних ризиків. Вона визначатиме загальну політику оцінки та прийняття ризику для учасників системи, розроблятиме стандартизовані страхові продукти, визначатиме централізовані підходи до ціноутворення та вестиме єдину централізовану базу даних.

Проект закону хочуть передати профільному комітету Верховної Ради до кінця грудня 2024 року з урахуванням зауважень бізнес-спільноти та представників страхового ринку.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело

Теґи