Реєстрація /

Українці зможуть отримати кредити для купівлі землі за ставкою 3-5%


На підтримку програми виділять 4 млрд. грн.

У 2020 році на державну підтримку фермерів передбачено 4 мільярда гривень, сільськогосподарські товаровиробники зможуть брати гривневі кредити під купівлю землі за ставкою 3-5%.

Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов.

За його словами, уряд також пропонує часткове гарантування за кредитами сільськогосподарським товаровиробникам на купівлю землі. У бюджеті на це закладено 240 млн. грн.

«Сільськогосподарські товаровиробники зможуть отримувати підтримку за одним з цих механізмів, або за обома одночасно. У 2020 році передбачено 4 млрд грн на державну підтримку фермерів. Пріоритетом для запровадження вільного обігу земель в Україні є якраз перегляд вартості та доступності кредитів, особливо це стосується малих виробників, які не мають чіткої фінансової звітності, а тому кредитний ресурс для них є або дуже дорогим, або взагалі недоступним», – написав міністр.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада планує переглянути ліміт на земельні ділянки в рамках запуску ринку землі. Як заявив спікер Верховної ради Дмитро Разумков, відповідний законопроект вже внесений на розгляд до другого читання.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків

Нагадаємо, що понад 70% українців виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Джерело

Теґи