Реєстрація /

У КМДА визначилися, як відновлюватимуть будинок на вулиці Мокра, 7, зруйнований ракетою окупантів

Не всі під'їзди відновлять.

Державне підприємство «Державний науково-дослідний інститут будівельного виробництва» виконало основне інструментальне дослідження конструкцій житлового будинку на вул. Мокра, 7 (Солом’янський район), щоб був пошкоджений під час російського обстрілу 2 січня.

Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«За результатами дослідження під’їзди № 2 та № 5 визнані непридатними до експлуатації, а під’їзди № 3 та № 4 перебувають в аварійному стані. Решта під’їздів – у задовільному стані», — розповів він.

Будинок № 7 на вул. Мокрій включено до переліку будинків, що підлягають першочерговому відновленню. КП «Житлоінвестбуд-УКБ» визначено замовником відновлювальних робіт. Наступний етап – розробка проєктно-кошторисної документації та початок робіт.

Усіх мешканців пошкодженого будинку, які потребували тимчасового житла, розмістили у квартирах КП «Фінансова компанія «Житло-інвест». Загалом такою можливістю скористалися 53 мешканці.

Крім того, власники квартир, що не зазнали пошкоджень будівельних конструкцій, отримали компенсації на суму 5 млн 727 тис. грн за державною програмою «єВідновлення».

Нагадаємо, в тих будинках, що не зазнали пошкоджень конструкцій, власники квартир можуть отримати від держави до 350 тис. грн на проведення ремонту за програмою «єВідновлення».

Нагадаємо, що лише 1% заявок за програмою єОселя отримали пільгові кредити.

Джерело