Реєстрація /

У Києві відремонтували дві тисячі теплових лічильників

Деякі лічильники вкрали.

КП «Київтеплоенерго» налагодило роботу близько двох тисяч будинкових теплових лічильників.

Про це повідомив директор структурного підрозділу «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

«Наразі майже 90% житлових будинків оснащені тепловими лічильниками. Мешканцям таких будинків нарахування за послугу з централізованого опалення здійснюватиметься згідно із показаннями лічильника тепла. Нарахування і розподіл кількості теплової енергії, яка була спожита будинком, здійснюється залежно від специфіки будинку: або пропорційно опалюваній площі в середині будинку, або згідно із даними індивідуальних приладів обліку, якщо такі є. У будинках, які не обладнані приладами обліку, нарахування здійснюється відповідно до нормативного тарифу з урахуванням температурного коефіцієнту», – пояснив Лопатін.

Нагадаємо, що КП «Київтеплоенерго» разом з міською владою продовжують роботу щодо встановлення лічильників тепла з охоронною системою, щоб запобігти крадіжкам вузлів обліку. Мешканці столиці, в будинку яких було вкрадено лічильник тепла, можуть безкоштовно відновити вузол обліку. При цьому їм необхідно буде сплачувати щомісячну абонплату за охоронну сигналізацію (у середньому від 3 до 20 грн з квартири, залежно від кількості квартир у будинку).

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело