Реєстрація /

У березні субсидії готівкою отримали 3,4 мільйони домогосподарств

Виплатили 5,7 млрд. грн.

Монетизовані субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн. домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд. грн.

Про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Система монетизації запрацювала без збоїв, і зараз напрацьовується інструментарій для контролю за реальною оплатою комунальних послуг монетизованими коштами.

«У нас буде інструментарій для контролю за процесом оплати комунальних послуг. З одного боку, а з іншого – якщо людина зекономила, це власні коштів. Панічних заяв від надавачів послуг – щодо боргів, приміром, у нас немає. Але ми не будемо накопичувати борги», – сказав Андрій Рева.

Стаття по темі: Як отримати субсидію в Україні за новими правилами

Сам механізм монетизації буде стимулювати розвиток ринкових відносин у сфері ЖКГ та відповідальності – за ефективне використання ресурсів, за якість ресурсу та чесні нарахування за спожите. 

Раніше повідомлялося, що у Києві почалася виплата субсидії в «живих» грошах для розрахунків за комунальні послуги. Пенсіонери почали отримувати грошові кошти з 4 березня, разом з виплатою пенсії, інші субсідіанти – з 12 березня через «Ощадбанк». Всього такі субсидії в столиці призначені 158 тисячам домогосподарств.

Джерело