Реєстрація /

Троєщина втратила звання найбільш кримінального району Києва

Поліція назвала райони Києва, де найбільше зросла кількість злочинів у 2018 році

Деснянський район Києва (в який входить житловий масив Троєщина) за 2018 рік суттєво скоротив показники злочинності, незважаючи на те, що раніше саме цей район називали найбільш кримінальним в столиці України. Кількість зафіксованих на Троєщині та Лісовому масиві крадіжок, грабежів, випадків шахрайства скоротилося в 2-3 рази.

Проте, за підсумками минулого року, найбільш кримінальним районом Києва поліція столиці України назвала Солом'янський. Тут різко збільшилася кількість крадіжок, хуліганських вчинків, шахрайства та хабарництва.

Такі дані опублікувала газета «Сегодня» з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції в Києві. В цілому відзначається, що в Києві зменшилася кількість угонів авто (з 1586 до 1103), розбоїв (з 503 до 331), умисних вбивств (з 117 до 96) і грабежів (з 3795 до 2636). Правда, різко зросла кількість зафіксованих випадків хабарництва - з 93 до 151.

Найбільш безпечним районом Києва за рівнем криміналу можна визнати Печерський. Тут з 10 основних показників збільшилися лише 2: число умисних тілесних ушкоджень (з 10 до 12) і хабарництво (з 5 випадків до 10).

Кримінальні райони Києва
Кількість злочинів по районам Києва в 2018 році (інфографіка газети «Сегодня»)

 

Раніше київська влада визнавали Троєщину одним із найпроблемніших районів столиці. Головною незручністю для жителів Троєщини залишається погане транспортне сполучення з Правим берегом. Також в районі не вистачає шкіл, дитсадків та лікарень.

Джерело

Теґи