Реєстрація /

Світовий банк допомагатиме покращити ринок житла в Україні

Світовий банк надаватиме підтримку у спрощенні регулювання для початку нового будівництва та у покращенні захисту громадян.

Уряд України та Світовий банк уклали меморандум про взаєморозуміння. Згідно з домовленістю, Світовий банк надаватиме підтримку державному та приватному секторам у покращенні ринку житла в Україні. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Наше завдання – не лише відновити пошкоджене й зруйноване житло. Але й модернізувати загальну житлову політику відповідно до стандартів ЄС. Світовий банк надаватиме підтримку у спрощенні регулювання для початку нового будівництва та у покращенні захисту громадян, які купують нерухомість», – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, уряд України та Світовий банк також співпрацюватиме над створенням стимулів для приватних банків надавати доступні кредити українським сім’ям, аби дедалі більше родин змогли придбати собі омріяне житло.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в енергетичній сфері та допомогу в цьому напрямку.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше за обсяги уведення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами за закінченим житловим будівництвом залишаються Київська область та Київ, на долю яких припадає 32% уведеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України із часткою 40%. Найменший показник – у регіонах з активними бойовими діями та наближених до фронту: Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Джерело