Реєстрація /

Суд зобов'язав незаконного власника компенсувати зруйновану будівлю

Будинок в Голосіївському районі був незаконно привласнений та знищений.

Київська міська прокуратура встановила факт незаконного вибуття з комунальної власності будівлі по вул. Кіровоградській в Голосіївському районі столиці та через суд вимагає стягнути з власника збиток, нанесений його незаконним знесенням.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Прокуратури м.Києва.

Правоохоронцями встановлено, що право власності на об'єкт комунальної власності (одноповерховий будинок) вартістю 3,6 млн. гривень незаконно перейшло до приватної особи на підставі підроблених документів. Надалі незаконним власником будівля була знищена.

З огляду на те, що відчуження спірного майна відбулося за відсутності волевиявлення законного власника (Київської міськради) і було знищено, місцевою прокуратурою подано позов до Ірпінського міського суду Київської області про стягнення з незаконного власника понад 3,6 млн. гривень в рахунок відшкодування вартості знищеного майна в інтересах територіальної громади Києва.

Також, з метою забезпечення фактичного виконання судового рішення, судом задоволено заяву прокурора про забезпечення позову та накладено арешт на житловий будинок відповідача.

Джерело