Реєстрація /

Стало відомо, скільки взимку заробляють кияни на сонячних електростанціях


Сонця було мало.

101 тисячу гривень заробили за «зеленим» тарифом у лютому 2021 року київські власники 219 домашніх сонячних електростанцій. Порівняно з літнім періодом зимовий заробіток просьюмерів щороку скорочується від 10 до 30 разів в залежності від погодних факторів.

Наприклад, у липні 2020 власники домашніх СЕС у Києві заробили 1,7 млн грн. Щоб підготуватися до літнього піку сонячної активності та більшого заробітку, в YASNO рекомендують поквапитися зі встановленням СЕС ще на початку весни.

По мірі того, як кут нахилу сонячних променів навесні збільшується, з січня по травень обсяг згенерованої «чистої» електроенергії зростає в середньому на 40% щомісяця. Варто враховувати також, що встановлювати обладнання у більш теплий період року – зручніше, ніж за зимових морозних умов.

Встановити домашню сонячну генерацію для приватного будинку можна за 2 тижні – стільки часу потрібно для розробки технічного проєкту, доставки та монтажу обладнання. Всі необхідні роботи разом з обладнанням (сонячними панелями та інвертором) можна замовити в YASNO. Кошти на встановлення СЕС можна отримати за кредитною програмою в «Ощадбанку».

Читайте також: Ціни на квартири в Києві завершують 2020 рік зростанням

Нагадаємо, що оренда квартир в Києві в листопаді 2020 року користувалася високим попитом, на ринку зафіксована важлива тенденція.


 

Джерело