Реєстрація /

Стало відомо, коли «Київміськбуд» отримає перші ЖК «Укрбуду» для добудови

Завершують процедуру.

У холдинговій компанії «Київміськбуд» очікують закінчення передачі в управління перших 6 житлових комплексів компанії «Укрбуд» до кінця лютого.

Про це заявив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір.

«У найближчі два тижні плануємо прийняти в управління перші шість об'єктів. З іншими ведеться щоденна рутинна робота. Чесно сказати, процеси виявилися більш складними, ніж очікувалося. Десь власник землі взагалі не знав, що «Укрбуд» передає проект нам. Десь довго не могли підписати первинні документи, десь довго розбиралися з квартирами. Нам треба зрозуміти, скільки грошей потрібно витратити на добудову кожного об'єкта. Є такі, які «Укрбуд» вже продавав, але ще не будував, вони найбільш неоднозначні. Паралельно, ведемо переговори з Державною іпотечною установою про фінансову допомогу, працюємо над звільненням проектів від сплати пайової участі, і зняттям арештів з ділянок, де є такі проблеми. Загалом, все в процесі», – додав він.

За його словами, по більшій частині об'єктів закінчується інвентаризація.

Інвесторів «Укрбуду», які платять розстрочку, просять робити це виключно через банк.

«Як виявилося, «Укрбуд» практикував оплату готівкою до своєї каси, чого робити, на мою думку, категорично не можна. Тому зараз нас завалюють питаннями, як і кому платити», – сказав Кушнір.

Стаття по темі: Як будуть добудовувати об'єкти «Укрбуду»: які комплекси здадуть першими і за які гроші вони будуть завершені

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що новобудови, які зводилися під брендом «Укрбуду», будуть завершені. Також глава держави назвав компанію-забудовника, яка буде виконувати будівельні роботи.

Джерело