Реєстрація /

Що робити, якщо вдома холодні батареї: киянам надали поради

Мають зробити перерахунок.

Киянам нагадали, що робити, якщо у квартирах прохолодно.

Сайт КМДА дає такі поради. Опалення повинно відповідати стандартам надання послуг, в іншому разі треба звертатись до постачальника з вимогою відновити належне обслуговування та провести перерахунок розміру плати.

Стандарти опалення

•    температура повітря в житлових приміщеннях має становити 18°C та 20°С у кутових кімнатах;
•    виняток можуть складати відхилення протягом 12 годин на добу раз на місяць;
•    якщо показники нижчі, громадяни мають право на перерахунок сплати за послуги після звернення до свого постачальника опалення для обстеження приміщення.

Правила перерахунку

•    перерахунок проводиться тільки якщо у вас немає теплових лічильників та належним чином утеплене житло;
•    перегляд суми до сплати проводиться тільки після звернення до постачальника послуги зі складанням відповідних документів за результатами обстеження квартири;
•    сума за централізоване опалення буде знижена на 5% за кожний градус відхилення від норми (при зниженні температури з 18°C до 12°C у житлових приміщеннях та з 20°C до 14°C – у кутових);
•    якщо ж температура нижча 12°C в житлових приміщеннях та 14°C у кутових відповідно – плата не нараховується.

Для перерахунку платежу за опалення для клієнтів КП "Київтеплоенерго" слід звернутись до центрів обслуговування та залишити заявку на обстеження, після чого буде проведено заміри та складено акт-претензію про неналежне надання послуг. 

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело