Реєстрація /

СБУ викрила шахраїв, що привласнили нерухомість в Києві

За підробними рішеннями суду переоформлювалася комунальна власність

Служба безпеки України викрила масштабний механізм із привласнення шахраями комунального майна у Києві в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з інформацією, група осіб з використанням реквізитів Брянківського міського суду Луганської області підробила низку судових рішень, на підставі яких здійснювалась незаконна перереєстрація комунального майна в Києві. 

«Надалі незаконно відчужене нерухоме майно, яке переважно знаходиться в історичному центрі міста, реалізовувалось афілійованим комерційним компаніям, засновниками яких були організатори оборудки», – говориться в повідомленні.

За результатами проведених заходів, організатору схеми оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4  ст. 190 Кримінального кодексу України. 

Стаття по темі: Фальшиві документи на нерухомість: як зрозуміти, що з документами не все чисто

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх фігурантів справи. У межах кримінального провадження будуть накладені арешти на незаконно відчужене майно та ініційовані судові позови органів прокуратури з метою повернення його у комунальну власність. 

Раніше повідомлялося, що столиця повернула у власність будівлю на вул. Єреванській у  Солом’янському районі. У 2013 році на підставі неіснуючого рішення Ленінського районного суду Донецька адміністративна будівля  площею більше 800 кв. м та вартістю більше 20 млн грн. вибула з комунальної власності та була зареєстрована за приватною особою.

Джерело